Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Hoofd pagina pagina 1 pagina 2 pagina 3  pagina 4 pagina 5 pagina 6 pagina 7  pagina 8  pagina 9 pagina 10 pagina 11 pagina 12 pagina 14 pagina 15 pagina 16 pagina17 pagina 18 pagina 19 pagina 20 pagina 21 pagina 22 pagina23 pagina 24 pagina 25 pagina 26 pagina 27 pagina 28 pagina 29 pagina 30 pagina 31 pagina 32 pagina 33 pagina 34 pagina 35 pagina 36 pagina 37 pagina 38 pagina 39 pagina 40 pagina 41 pagina 42 pagina 43 pagina 44 pagina 45 pagina 46 pagina 47  pagina 48 pagina 49 pagina 50 pagina 51 

pagina 43

Als we de volgende dag verder gaan op weg naar de volgende bezienswaardigheid, steken we eerst met een pontje de Shannon over. Deze rivier is de grootste en zonder twijfel ook de mooiste rivier van Ierland. De weg langs de kust brengt ons bij de Cliffs of Moher. Even voorbij Hags Head rijzen zeven , bijna 200 meter hoge, rotsen uit de oceaan omhoog. De klippen vormen een natuurlijke bescherming tegen het geweld van de beukende golven van de onberekenbare Atlantische Oceaan. Sinds 2007 moet je betalen om dit 8e werelwonder te bekijken. Er is een Visitor Centre met een tentoonstellingsruimte. Daar komen alle aspecten aan bod, die met de oceaan, de rotsen en de natuur te maken hebben. Buiten lopen geplaveide paden links- en rechtsom naar uitzichtpunten op de cliffs. Rechtsom leidt naar O'Brien"s Tower, een uitkijktoren, die oorspronkelijk door Cornelis O'Brien in 1835 werd gebouwd als buitenhuisje.Op de smalle richels en in de rotsspleten van de klippen, nestelen ontelbare vogels: meeuwen, alken, zeekoeten, stormvogels en papegaaienduikers. Deze laatste kun je alleen in de ochtend zien. Later op de dag gaan ze naar zee om vis te vangen.

De pont over de Shannon The Cliffs of Moher O'Brien's Tower

Een papegaaienduiker

De versnellingsbak van onze camper begint steeds meer lawaai te maken. We zijn er niet gerust op, dat hij het blijft doen. Daarom besluiten we niet verder door Ierland te trekken, maar z.s.m. terug naar de pont naar Schotland, Engeland oversteken en met DFDS-seaways naar Nederland terug te gaan.We overnachten in Knock. Deze plaats is geliefd bij pelgrims. Sinds de katholieke kerk de verschijning van Maria op 21 augustus 1879 bekrachtigde, bezoeken jaarlijks 1 miljoen mensen Our Lady's Shrine. De enorme kathedraal uit 1976 , is alleen al door haar afmetingen een bezoek waard. In het museum wordt het verhaal verteld van de verschijning van Maria en laat zien hoe de mensen in die tijd in Ierland leefden.Wij slapen op de camping die dicht bij de bedevaartsplaats is. Het is al tamelijk

laat. Het museum is gesloten. Maar we bezoeken de kathedraal, de kruisweg en natuurlijk de plaats waar Maria indertijd verscheen aan een groot aantal mensen in de stromende regen.

Maria, St. Jozef en Johannes Een gelovige bij de kruisweg Interieur van de kathedraal

Souvenirwinkel met rozenkransen

We willen de andere dag vroeg vertrekken om vandaag nog de overtocht naar Schotland te kunnen maken. Maar de slagboom van de camping gaat pas om 8.30 uur ( Ned. tijd 9.30 uur ) open.We rijden dan z.s.m. naar Larne. We kunnen nog mee om 17.30 uur Nederlandse tijd. Dus we zijn pas om 19.30 uur aan de overkant. We doen het wel. In Cairnryan zetten we de camper op de longstay parking.De volgende dag steken we Groot-Brittanie over naar Newcastle. Ook daar kunnen we dezelfde dag mee ( zaterdag 21 mei )We zijn best blij zondag terug te zijn in ons dorp.De camper gaat z.s.m. naar de garage om gerepareerd te worden.Deze reis was uiteindelijk korter dan gepland, maar toch hebben we veel gezien van Ierland, het groene eiland.

Beveiling op de pont van Larne naar Cairnyan De kust van Schotland

Zonsondergang in Cairnyan Onderweg naar Newcastle

Terug naar hoofdpagina

Terug naar hoofdpagina

Naar boven scrollen

Terug naar hoofdpagina

Foto's Ierland 2011

< Op deze knop drukken voor preview