Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Hoofd pagina pagina 1 pagina 2 pagina 3  pagina 4 pagina 5 pagina 6 pagina 7  pagina 8  pagina 9 pagina 10 pagina 11 pagina 12 pagina 14 pagina 15 pagina 16 pagina17 pagina 18 pagina 19 pagina 20 pagina 21 pagina 22 pagina23 pagina 24 pagina 25 pagina 26 pagina 27 pagina 28 pagina 29 pagina 30 pagina 31 pagina 32 pagina 33 pagina 34 pagina 35 pagina 36 pagina 37 pagina 38 pagina 39 pagina 40 pagina 41 pagina 42 pagina 43 pagina 44 pagina 45 pagina 46 pagina 47  pagina 48 pagina 49 pagina 50 pagina 51 

pagina 41

We gaan vrijdag weer lekker op tijd met de bus naar Barcelona. We gaan weer met de City Tour, deze keer de andere( rode) route. We komen langs de kathedraal en bij de haven. Aan het eind van De Ramblas zien we het monument van Columbus. Het is 50 meter hoog en werd opgericht in 1888 voor de Wereld Tentoonstelling. Het verbeeldt het bezoek van Columbus aan de katholieke koningen na zijn terugkeer van de eerste reis naar Amerika. Verder langs de route is een kabelbaan naar Montjuic's castle. Ik hou niet zo van kabelbanen. Kees gaat mee naar boven om het kasteel te bezoeken. Het is meer een fort. Maar je hebt weer prachtig uitzicht over de stad.We komen ook met de bus langs de atletiekbanen van de Olympische Spelen. We slaan best wat stops over, anders kun je niet in een dag zo'n rondje maken. Zo rijden we ook voorbij Poble Espagnol. maar we zullen daar later toch naartoe gaan op aanraden van een vriend.We stappen wel uit bij Camp Nou: het voetbalstadion van FC Barcelona. Het is behoorlijk prijzig om binnen te komen. We zien het veld en bezoeken de tentoonstelling van vooral foto's en trofeeen. We zien onderweg nog verschillende gebouwen naar ontwerp van Gaudi. Terug op de Plaza Cataluna, gaan we de Rambla op. Het is een straat met in het midden een voetgangersdeel en links en rechts een rijbaan. De straat is er om te kijken en gezien te worden. Of je nu de laan afloopt of op een terrasje gaat zitten de Ramblas is heel bijzonder. Er zijn straatartiesten, waaronder veel "levende beelden ". De Ramblas loopt van de Plaza Cataluna tot het plein met het beeld van Columbus.Na deze wandeling gaan we terug naar de camping. We hebben nog niet alles gezien, maar komen hier misschien nog eens terug.

Columbus De kabelbaan De stad Het fort

Olympisch atletiekbaan Camp Nou Cruiff Een Levend beeld

flaneren over de Rambla Nog een "beeld " De groenten - en vleeshal La Pedrera: gebouw van architekt Gaudi

Op de Plaza Cataluna Een bijzondere staartlantaarn

Zaterdag houden we een rustdag. 's Middags is er de wielerklassieker : MIlaan -SanRemo. Daar kijken we graag naar.Op zondag gaan we weer op pad. Met de bus naar de stad. We stappen uit Op de Plaza Espagnol. Er staan oude bussen opgesteld, die meedoen aan een rally.We lopen naar Poble Espagnol. Het is een openluchtmuseum, een overblijfsel van de Wereldtentoonstelling van 1929. Het toont de architectuur van Spanje door de eeuwen heen.

Er zijn ook winkels en werkplaatsen, waar men oude ambachten kan zien. Eigenlijk zou het en tijdelijk park zijn maar vanwege de grote populariteit kreeg het een permanent karakter.Na ons bezoek nemen we een taxi naar Plaza Cataluna. Op onze wandeling rond de kathedraal, stuiten we op een optocht van heel grote poppen. Er zijn allerlei historische figuren te zien. De optocht is ter gelegenheid van het feest van St. Josef.Later gaan we nog een keer terug naar de Rambla. Het is drukker dan de vorige keer. We zien nu ook de verkopers van vogeltjes en andere kleine diertjes. We doorkruisen ook de smallere straatjes, waar nooit zonlicht komt, zo smal ! Dan terug naar de camping. We komen misschien nogeens terug in Barcelona, maar morgen gaan we verder.

Op de camping Een van de oude bussen Plaza Espagnol De oude arena

Gebouwen in Poble Espagnol De smidse Leerbewerken

Een Spaanse schone De vogeltjes Het feest van San Josef

Een smal straatje Op de Rambla Een landend vliegtuig gezien vanaf ed camping

Vandaag komen we in Frankrijk aan, in le Boulou. Er is gelukkig een plekje op de camperplaats bij het kerkhof en we hebben nog tv ook ! Kees gaat met Ayla een eind wandelen. Ze gaan helemaal naar de rivier in de diepte. Kees moet later nogeens terug; hij had eerst zijn fototoestel niet meegenomen. Later gaan we nog naar het dorp en drinken een heerlijke capuccino op een terras.

De rivier Mooi !!! Een straat in le Boulou

We gaan de volgende dag weer verder. We kijken in Lodeve, daar is het grote plein, waar je mag overnachten. We gaan naar Milau. De camperplek is bij wat volkstuinen. Als we stoppen in Massiac hebben we best een grote afstand afgelegd vandaag: 441 km.

Lodeve Milau Een mooie weg Bij het station in Massiac

Woensdag 23 maart willen we in Auxerre gaan staan, maar het is kermis. De kade staat vol.We rijden door naar Gurgy. Daar is een camperplek aan de Yonne. Een mooie parkeerplaats. Er staan meer campers.

De Yonne en de camperplek

Onze laatste overnachtingsplek in in Charleville-Mezieres. We waren hier ook op de heenreis.We gaan op zoek naar en fotograaf. Dan heeft Kees vast foto's voor de aanvraag van rijbewijs en i.d.-kaart. We vinden er een op het grote plein.En dan wordt het vrijdag. We gaan vandaag naar huis. Via de snelste route.We rijden ons parkeerterrein op om ongeveer 12.30 uur.

Terug naar hoofdpagina

Terug naar hoofdpagina