Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Hoofd pagina pagina 1 pagina 2 pagina 3  pagina 4 pagina 5 pagina 6 pagina 7  pagina 8  pagina 9 pagina 10 pagina 11 pagina 12 pagina 14 pagina 15 pagina 16 pagina17 pagina 18 pagina 19 pagina 20 pagina 21 pagina 22 pagina23 pagina 24 pagina 25 pagina 26 pagina 27 pagina 28 pagina 29 pagina 30 pagina 31 pagina 32 pagina 33 pagina 34 pagina 35 pagina 36 pagina 37 pagina 38 pagina 39 pagina 40 pagina 41 pagina 42 pagina 43 pagina 44 pagina 45 pagina 46 pagina 47  pagina 48 pagina 49 pagina 50 pagina 51 

pagina 37

Een reis naar Egypte van 10 tot en met 20 november 2010

We vertrekken op woensdag 10 november vanaf Schiphol. De vlucht duurt ongeveer 4.30 uur. Het is erg druk in het vliegtuig. Alles verloopt soepel. Bij aankomst in Cairo moeten we eerst een visum kopen en dan worden we verwelkomd door onze reisleider in Egypte: Achmed. We halen onze bagage op en gaan op weg naar onze hotels. Ons gezelschap bestaat uit 6 personen. De rit naar het hotel duurt nogal lang, maar als de "bellboy "ons naar de kamer heeft gebracht, worden we verrast door het uitzicht : we kijken op de piramide van Cheops. Ons hotel ligt in de wijk Gizeh. Het is een drukke volkswijk. De hele nacht horen we het getoeter van auto's op de straat onder ons raam.Maar we slapen toch redelijk goed. De andere morgen na het ontbijt, gaan we de buurt verkennen. Er is veel te zien in de straatjes rond het hotel. We moeten wachten tot 10.30 uur, dan worden we opgehaald door een gids, Achmed, die ons zal meenemen naar enkele bezienswaardigheden.Zittend op een bankje nabij het drukke plein, maken we kennis met een Egyptisch meisje. Ze spreekt geen Engels maar toch begrijpen we elkaar een beetje. Twee jongens die autoruiten wassen komen ook even buurten.

Ons toestel Nederland De besneeuwde Alpen

De hotelkamer De straat onder ons raam Het hotel: Tiba Piramids Een tuk-tuktaxi

Rommel op straat Vervoer Onze "vriendin" De jongens !

Om half elf worden we bij ons hotel opgehaald door de gids. We gaan de piramiden bezichtigen. In een taxibusje rijden we erheen. We krijgen jammergenoeg niet erg veel tijd om rustig te kijken en foto's te maken.We zien de grootste piramide en een drietal kleinere. Met het busje gaan we vervolgens naar de sfinx. Ook hier is de tijd weer erg kort. Kees maakt toch nog wat foto's. We bezoeken een parfumwinkel, je krijgt daar uitgebreid uitleg over de herkomst van verschillende geuren. We gaan lunchen in een restaurant in een andere wijk van de stad. Na het eten gaan we naar een papyrus"fabriekje". Het is best interessant uitleg te krijgen over de vervaardiging van papyrusvellen. Ons laatste onderdeel van die eerste dag is een bezoek aan het Egyptisch museum. Helaas mag er niet worden gefotografeerd. We zien o.a. het gouden masker van Toetanchamon.

De gids die ons heeft opgehaald van de luchthaven voegt zich weer bij ons. We gaan naar het station. We vertrekken nl. met de nachttrein naar Aswan. De afstand bedraagt 900 km. Wij vertrekken om 8 uur, onze medereizigers pas anderhalf uur later. Het is een drukte van belang op het station. Mensen vechten letterlijk voor een plaatsje in de lokale treinen.Wij hebben een gereserveerde slaapcoupe. We krijgen avondeten en de steward maakt onze bedden op.

De piramiden en de sfinx

We slapen wel een beetje, maar de trein bonkt en schudt behoorlijk. Als het licht wordt zien we dorpen en akkers aan ons oog voorbij trekken.Dan zijn we eindelijk op de plaats van bestemming. Een andere gids haalt ons op van het station en brengt ons naar het cruiseschip: de Kira.

Het station van Cairo Diner in de trein Na een beetje nachtrust Het uitzicht

De haven van Aswan

We installeren ons in onze hut en nemen eerst een lekkere douche. Dan besluiten we het stadje te gaan verkennen, maar als we de straat zijn overgestoken, gaan we toch maar terug naar het schip: het is TE warm.Later arriveert de rest van ons gezelschap. Na de lunch gaan we gezamelijk naar de Aswandam, een stuwdam in de Nijl. Ook bezoeken we de onvoltooide obelisk. Door verscheidene scheuren in de steen is het project niet afgemaakt. Teruggkomen bij ons cruiseschip maken we nog een tochtje over de Nijl in een oude zeilboot: een felukka. Na het diner gaan we een paar uurtjes slaap inhalen.Zaterdag 13 november gaan we met een motorbootje door een beschermd natuurgebied varen. Het doel is een bezoek aan een Nubische familie.

De tocht met de boot is werkelijk prachtig. We zien mooie vogels en waterbuffels . Terug bij het schip gaan we de stad in. Het is minder drukkend warm. Het is een hele bedrijviheid in de straatjes. Allerlei kooplui bieden hun waren aan. Tijdens de lunch begint de eigenlijke cruise. We vertrekken naar Kom Ombo. Daar stoppen we, het is al donker en we bezoeken de verlichte tempel. In deze dubbele tempel werden vroeger de Sobek ( de krokodillengod ) en Horus ( met de valkenkop ) vereerd. Het is een schitterend schouwspel.

De Aswandam De onvoltooide obelisk Een motorboot In de "winkelstraat"

Water of olie ? Groente en fruit Stoffen Geduldig wachtend

Op weg naar de Nubische familie Hier wonen ze Een huisdier ???

Het zwembad aan boord De verlichte tempel van Kom Ombo

De jongens die voor de kamers zorgen, schone lakens, handdoeken en een beetje opruimen, verrasten ons iedere dag met een nieuwe creatie, gemaakt van handdoeken.

Na het bezoek aan de tempel van KomOmbo, varen we verder richting Edfu. We varen deze keer dus 's nachts.Aangekomen in Edfu en na het ontbijt, bezoeken we de tempel . We gaan erheen met een koetsje. Ervoor loopt een heel mager paardje. In deze tempel werd de god Horus vereerd. De Tempel is de best bewaarde van Egypte.

De tempel in Edfu

We varen verder naar Luxor

Terug naar hoofdpagina

Pagina 2

Terug naar hoofdpagina