Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Hoofd pagina pagina 1 pagina 2 pagina 3  pagina 4 pagina 5 pagina 6 pagina 7  pagina 8  pagina 9 pagina 10 pagina 11 pagina 12 pagina 14 pagina 15 pagina 16 pagina17 pagina 18 pagina 19 pagina 20 pagina 21 pagina 22 pagina23 pagina 24 pagina 25 pagina 26 pagina 27 pagina 28 pagina 29 pagina 30 pagina 31 pagina 32 pagina 33 pagina 34 pagina 35 pagina 36 pagina 37 pagina 38 pagina 39 pagina 40 pagina 41 pagina 42 pagina 43 pagina 44 pagina 45 pagina 46 pagina 47  pagina 48 pagina 49 pagina 50 pagina 51 

pagina 36

Vanuit Cochem volgen we een weg door de bergen. Helaas is het mistig dus zien we niet veel van de natuur. Later komt er een zonnetje door. Zo komen we in Andernach. We hebben nu een plekje met uitzicht op de Rijn. We lopen naar het oude centrum . Er blijkt meer te zien dan we de eerste keer toen we hier kwamen hebben ontdekt. Er is een stadsmuur met torens en poorten, en er is ook een marktplein. Ook hier leggen veel Rijnboten aan.Later gaan we nog naar de eurowinkel en de Lidl.

Delen van de stadsmuur en de torens De grote kerk

Het is de laatste dagen flink kouder geworden, 's nachts vriest het een beetje. Onderweg naar Malmedy, komen we langs een Amerikaanse oorlogsbegraafplaats: Henry la Chapelle.De camperplek in Malmedy is ons bekend. Er is een bijeenkomst van een Belgische camperclub, ze nemen bijna het hele parkeerterrein in bezit.We lopen naar de stad. De kathedraal is een mooi gebouw. Het is oorspronkelijk een abdijkerk, gebouwd in renaissancestijl en in de vorm van een latijns kruis. Na 1795 na de inlijving van het prinsdom door de Franse republiek, doet de kerk een tijdlang dienst als paardenstal en winkel voor de bezettingstroepen. In 1817 koopt Henri Steinbach de kerk en schenkt haar aan de gemeente Malmedy, die hier haar parochiekerk inricht. Nog later wordt de kerk verheven tot de rang kathedraal, als hier de zetel is van het diocees Eupen-Malmedy.Andere interessante gebouwen zijn het stadhuis en de villa Steisel.

Het Amerikaanse oorlogskerkhof

De kathedraal Mensen van de camperclub

Onze laatste stop van deze reis is Tongeren. Dat is de oudste stad van Belgie. De camperplek is bij de sportvelden van de Motten en tegenover een gevangenis.De geschiedenis van Tongeren gaat terug tot het jaar 54 v. C. toen de Romeinen door deze streken trokken. Er werd veel weerstand geboden door de bevolking. Maar de Romeinen sloegen hun winterkamp hier op . Later werd de plaats Atuatuca Tungrorum genoemd. En de stad groeide uit tot de grootste stad in noordelijk Gallie. in de Middeleeuwen werden verdedigingswerken en muren rond de stad gebouwd. We gaan naar de stad en zien de prachtige Onze-Lieve_Vrouwebasiliek. Ook de oude straatjes en pleinen zijn de moeite waard.Er is nog iets bijzonders in Tongeren te beleven. Al meer dan 30 jaar is het in de stad op zondagmorgen een levendige bedoening. De meer dan 350 standhouders en een 40-tal antiekzaken stallen dan hun beste waar uit voor de talrijke bezoekers aan de grootste antiek- en brocantemarkt van de Benelux. Uiteraard gaan we de volgende morgen al vroeg naar de markt. Er is echt heel veel te zien.

Het marktplein De basiliek

Antiek en curiosa Een mooie ,maar te dure klok

Na ons bezoek aan de antiekmarkt zijn we behoorlijk koud geworden. Even opwarmen bij de kachel en dan op huis aan.

Terug naar hoofdpagina

Terug naar hoofdpagina

Noord Duitsland voorjaar 2010

Rijn + Moezel :najaar 2010 deel 1

Terug naar hoofdpagina

Terug naar hoofdpagina

Rijn + Moezel najaar 2010 deel 2

Hier klikken om de tekst te bewerken

Voor foto's duitsland 2010 naar benedenscrollen

< Op deze knop drukken voor preview

< Op deze knop drukken voor preview