Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Hoofd pagina pagina 1 pagina 2 pagina 3  pagina 4 pagina 5 pagina 6 pagina 7  pagina 8  pagina 9 pagina 10 pagina 11 pagina 12 pagina 14 pagina 15 pagina 16 pagina17 pagina 18 pagina 19 pagina 20 pagina 21 pagina 22 pagina23 pagina 24 pagina 25 pagina 26 pagina 27 pagina 28 pagina 29 pagina 30 pagina 31 pagina 32 pagina 33 pagina 34 pagina 35 pagina 36 pagina 37 pagina 38 pagina 39 pagina 40 pagina 41 pagina 42 pagina 43 pagina 44 pagina 45 pagina 46 pagina 47  pagina 48 pagina 49 pagina 50 pagina 51 

pagina 35

Maandag 4 oktober gaan we verder. We komen vandaag in Rottweil. De binnenstad is opgebroken i.v.m. rioleringswerkzaamheden en dergelijke. Het lukt niet om door de stad naar de camperplek te komen. We schakelen de Tom-Tom in en gaan buiten de stad om. De camperplek is bekend. Vanaf hier loop je langs sportvelden en en zwembad in ongeveer 20 minuten naar de Altstad. Kees maakt veel foto's van de uitbouwen aan de gevels van de huizen. We drinken koffie en eten een heerlijk ijsje op een terras. het is vandaag heerlijk weer !

Een antieke auto Een fiets op spiraalwielen Space Shuttle Buran Een lijntoestel

Hier klikken om de tekst te bewerken

De erkers aan de huizen Ayla en de Rottweiler Het plein met de poort

's Nachts regent het en de volgende morgen is het nog nattig. De Tom-Tom wijst de weg. We gaan eerst naar het stadje Sankt Peter. Daar is een abdij. We bezichtigen de kerk. Dan gaan we verder. We stoppen in Bad Krozingen. Daar is een camperplek bij de Thermen. Binnen 15 minuten loop je door een park naar het centrum. In het centrum is eigenlijk niet zoveel te beleven. Bad Krozingen is echt een kuuroord. We zijn nu dus in het Schwarzwald. We kopen 2 punten Schwarzwalderkirschtorte: heerlijk.

De abdijkerk Camperplek in Bad Krozingen

De andere dag is er een "Umleitung"op onze route. Dat brengt ons door een bergachtig gebied. Het is er prachtig met alle kleuren van de herfst ! Onderweg stoppen we in Staufen. Het is een Middeleeuws stadje met bochtige straatjes, pleinen met fonteinen en een marktplein, waaraan gerestaureerde huizen en een raadhuis met een trapgevel staan. Volgens oude verhalen heeft in het stadje Doctor Faust gewoond, die op een ellendige manier aan zijn eind is gekomen nadat hij een pact met de duivel had gesloten. We lopen wat rond en kopen een paar souvenirtjes.

Dan gaan we door naar Bad Sackingen. De camperplek is wel vlakbij ,maar niet aan de Rijn. De grootste bezienswaardigheid van deze prachtig gerestaureerde stad is de houten brug uit de 16e eeuw, die over de rivier naar Stein in Zwitserland loopt. De brug heeft een lengte van 200 meter en is daarmee de langste, overdekte houten brug van Europa. Er is een domkerk, die stamt uit de 13e/14e eeuw. Verder is er de trompetter van Sackingen. Hij werd verliefd op de adelijke Maria von Schonau, en kon pas met haar trouwen toen keizer Franz hem in de adelstand had verheven. We rusten uit op een terrasje met ijs en koffie !

Herfstkleuren

Een plein in Staufen De 16e eeuwse houten brug in Bad Sackingen De domkerk

Het looppad langs de Rijn De camperplek

Donderdags gaan we de grens over naar Frankrijk. Daar zijn helaas geen camperplekken aan de Rijn, maar we blijven zoveel mogelijk in de buurt van de rivier. We stoppen eerst in Thann en maken een wandelingetje. Dan door. De camperplek in Colmar is gewoon aan de weg. Niet echt ideaal. We stoppen vandaag in Bergheim. De camperplek daar is naast de stadsmuur. Bergheim is een mooi, oud, maar uitgestorven stadje. We lopen een rondje door de straatjes. Er staat een wel heel verwarrend bord aan de oprit naar de parking. Wij leggen het als volgt uit : je mag niet met camper, vrachtwagen of bus het stadje in.

Een bewoner denkt daar anders over en hij komt 's avonds aan de campergasten vertellen dat ze er niet mogen staan en vraagt of we niet kunnen lezen. We blijven maar gewoon staan en er gebeurt verder niets !

Bergheim De camperplek Het stadje in de spotlights

Duidelijk ??????

We gaan weer lekker vroeg op weg. We gaan niet ver, maar 39 kilometer naar Obernai. Het is een mooie oude stad met een stadsmuur. Het is hier behoorlijk toeristisch. We bekijken de verschillende oude gebouwen: de Graanbeurs, het vroegere publieke slachthuis, de Petrus- en Pauluskerk, het Raadhuis en het Romaanse huis, gebouwd in 1240. Ook zien we de Put met de 6 emmers: in 1579 door een groep Straatsburgse kunstenaars in Renaissancestijl gebouwd en het Marktplein, het Middeleeuwse centrum van Obernai. De wekelijkse markt op donderdagmorgen wordt sedert 1301 hier gehouden.De camperplek is op een groot parkeerterrein even buiten de stadsmuur.

Het marktplein De put met de 6 emmers Straatjes van Obernai

Hier klikken om de tekst te bewerken

Zaterdag 9 oktober gaan we weer niet ver: maar 45 kilometer naar de plaats Savernes. De camperplek ligt aan het kanaal van Rijn naar Marne. We staan vlak bij het Chateau des Rohan. het was vroeger de zetel van de bisschoppen, later een kazerne en heden ten dage zijn er een museum, een lagere school, een cultuurcentrum en een jeugdherberg gevestigd. In het centrum is er eigenlijk een lange straat waaraan nog andere bezienswaardigheden liggen. Een kerk en la Maison Katz, een van de mooiste en oudste huizen in Saverne.Er is ook een jachthaven, een rozentuin en een botanische tuin.Kees ontmoet iemand uit zijn jeugd van Ovezande.

Het chateau Interieur van de kerk Het Rijn-Marnekanaal

Zondag 10-10-2010 (!) gaan we via Mettlach naar Saarburg. Het is een schitterende rit. In Mettlach lopen we naar het centrum. Na de lunch rijden we verder. De camperplek in Saarburg is aan de oever van de Saar. In 20 minuten loop je naar de Altstad, langs de rivier. Het is erg druk vanwege een braderie. Kees klimt de trap op naar de burcht, Ayla en ik lopen naar de waterval. Dan wandelen we op ons gemakkie terug naar de camper. Het is prachtig, zonnig weer, wat boffen we toch weer !

De burcht De rivier de Saar

Vandaag gaan we naar de Moezel. Zo snel als het kan, nemen we de weg langs de rivier. Zo komen we in Trittenheim. Er is nog een plekje vrij. tegenover ons staat nog een Hobby 600. Altijd leuk om mensen te ontmoeten met dezelfde hobby !We maken een wandeling door het dorp . Kees gaat later nog de berg op naar een kapel. Onderweg ziet hij druivenplukkers aan het werk. Het is nog steeds mooi , zonnig weer. 's Nachts is er vorst aan de grond.

Als we de volgende dag verder rijden, zien we op heel veel plaatsen langs de Moezel campers staan. We doen inkopen in het Einkaufscentrum in Zell am Mosel. Dan stoppen we in Sankt Aldegund. In het dorp zien we een wijnboer, die druiven aan het persen is. Een groep kinderen op de fiets stopt vlakbij onze camper om te pauzeren.het blijkt dat ze pech hebben met een bagagekarretje: het wiel is afgebroken. Een Duitse meneer en Kees repareren het spul en de groep kan weer verder.

Van pluk tot produkt

Pech onderweg De camper

Al vele keren op onze reisjes langs de Moezel, willen we stoppen in Cochem, maar er is nooit plaats. Tot onze vreugde nu wel. Cochem is een oude stad. Het heeft stadsmuren en een kasteel hoog boven de rivier. Het kasteel stamt oorspronkelijk uit de 11e eeuw, werd in 1689 door de Fransen verwoest. Het huidige kasteel werd gebouwd in de 19e eeuw. Kees gaat er na de lunch naartoe. Het is erg druk in de winkelstraatjes. Er leggen hier ook veel cruiseschepen aan. 's Middags bezoeken we de mosterdmolen. Daar krijg je uitleg over de vervaardiging van mosterd. Het kan ons niet erg boeien.

De straten en een plein in Cochem

Terug naar hoofdpagina

Terug naar hoofdpagina

Pagina 3

Pagina 3

De Moezel