Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Hoofd pagina pagina 1 pagina 2 pagina 3  pagina 4 pagina 5 pagina 6 pagina 7  pagina 8  pagina 9 pagina 10 pagina 11 pagina 12 pagina 14 pagina 15 pagina 16 pagina17 pagina 18 pagina 19 pagina 20 pagina 21 pagina 22 pagina23 pagina 24 pagina 25 pagina 26 pagina 27 pagina 28 pagina 29 pagina 30 pagina 31 pagina 32 pagina 33 pagina 34 pagina 35 pagina 36 pagina 37 pagina 38 pagina 39 pagina 40 pagina 41 pagina 42 pagina 43 pagina 44 pagina 45 pagina 46 pagina 47  pagina 48 pagina 49 pagina 50 pagina 51 

pagina 34

Op 20 mei halen we 's morgens de camper uit de stalling, zetten alles wat we denken nodig te hebben erin en gaan op weg.Vanaf Schiedam gaan we binnendoor: de Tom-Tom op: snelwegen vermijden. Dat pakt heel verrassend uit. We dwalen een goed deel van Zuid-Holland door , het lijkt of het navigatiesysteem af en toe de weg kwijt is, maar we komen op de plaats van bestemming: Urk. ( vertrokken om 11.00 uur en aangekomen om 16.00 uur !!!)Er is een plaatsje op de kade tussen de andere campers. We gaan eerst maar eens een lekkere wandeling maken door het dorp. We nemen een lekker portie kibbeling en kunnen later nog in het zonnetje zitten achter de camper.

Het is goed weer. Alhoewel het 's ochtends wat bewolkt is. Maar we besluiten over de grote weg naar Noord-Duitsland te gaan. Daar is een naturistencamping. Er zijn nogal wat files onderweg. Daarom zijn we om 18.00 uur op de plaats waar we willen zijn. We krijgen een plekje toegewezen op een speciaal deel voor mensen die een hond bij zich hebben. Dat is niet erg, we staan vlakbij winkel, restaurant en sanitair.

Urk: de haven

We eten vandaag in het restaurant.De andere dag gaan we eerst boodschappen halen in Dahme. We gaan op de fiets. Jammergenoeg is het geen weer om naar het strand te gaan om te zonnen. We maken wel een lekkere wandeling met Ayla.Zondag schijnt de zon volop: heerlijk. Het is op het strand heel stil. We blijven bij de camper heerlijk van de zon genieten. Omdat vandaag ook de campingwinkel niet opengaat, moeten we weer in het restaurant eten !Het eten is goed en niet duur. We genieten ervan !Het mooie weer is van heel korte duur. 's Maandags is het weer bewolkt , het regent af en toe en het is koud: net herfst. En ook de dag erna is het niet beter met het weer. We gaan weg. We gaan niet ver, maar 30 kilometer verder naar Heiligenhafen. De camperplek is eigenlijk gemakkelijk te vinden, maar de coordinaten kloppen niet. We moeten zijn op P. Steinwarder. We rijden er 2 maal voorbij. Het strand en het centrum zijn vlakbij. Als we 's avonds naar het journaal zitten te kijken, komen er 2 eenden , een mannetje en een vrouwtje, naar de camper gewaggeld. Als ik naar buiten kijk, fladdert het vrouwtje tegen het raam op, telkens weer. Kees probeert ze met zachte hand weg te jagen, maar ze blijft volhouden en gaat zelfs op het dak van de camper zitten. Als ik ze negeer, vedwijnt ze met het mannetje in haar kielzog !De volgende dag nemen we een binnendoorweg naar Timmendorferstrand. Het is een prachtige rit, al schrikken we in het begin wel even: een ree springt de weg over op ongeveer 10 meter voor de camper. De camperplek is te vinden op P4 bij het vogelpark, er is stroom en over dag een toilet.We maken een wandeling naar de haven en langs het strand over de in aanleg zijnde boulevard.Donderdags gaan we weer verder. We kijken op 2 plaatsen onderweg, de ene is te ver van de stad en de andere heeft heel schuine plekken. We leggen een grote afstand af: 408 kilometer. Zo komen we in Hannover-Munden. Dat is een mooie stad met vakwerkhuizen en een ommuurde Altstad. We gaan de andere dag de stad bezoeken. Jammergenoeg is het regenachtig, dus de camera blijft in de camper. Maar als het 's middags droog is, gaan we terug, want deze stad is zo interessant, daarvan moeten we foto's hebben. Aan het raadhuis hangt een heel bijzonder klokkenspel: om 12.00 uur, 15.00 uur en 17.00 uur is er een figurenomloop te zien. het laat dokter Eisenbart zien, een omstreden "wonderdokter" uit de Baroktijd. Aan de oever van de rivier de Weser staat een steen met daarop een gedicht: Waar de Werra en de Fulda elkaar ontmoeten, moeten ze hun naam opgeven, en daarom stroomt hier, Duits tot de zee de Weser ( dit is een zo goed mogelijke vetaling )

De camperplek De Weser Vakwerkhuizen

Nog meer vakwerkhuizen Een mooie deur Het raadhuis

Het klokkenspel

We zijn 2 nachten in Hann. Munden geweest. Niu gaan we verder. We gaan weer op ons gemakje binnendoor. Als we Bad Neuenahr-Ahrweiler inrijden, lijkt het niet veel bijzonders te zijn. Maar het Ortsteil Ahrweiler heeft ook weer een ommuurde Altstad. De camperplek uit het boek is eigenlijk meer een camping: er is heel goed en schoon sanitair en er zijn genummerde plaatsen. Op een bord bij de ingang staat dat het vol is, maar na navraag kunnen we toch nog binnenkomen en krijgen we een plaatsje helemaal achteraan. Nadat we ons hebben geinstalleerd gaan we in het stadje kijken. Dat heeft een stadsmuur en oude straatjes. Tegen de avond komt er een groep jonge mannen. Een van hen gaat trouwen, ze houden hier hun vrijgezellenfeestje. Tegen betaling krijgen we een duimstok en een

timmermanspotlood. Ze slapen in tentjes op het achterste grasveld. Zondags gaan we na ons ontbijt eerst naar het klooster. Daar is een meisjesinternaat gevestigd en een lyceum.We kunnen niet naar binnen.Daarna gaan we naar de Altstad. Alles staat in het teken van het schuttersfeest. Er hangen vlaggen aan de huizen. Eeen fanfare loopt door het stadje.

Het vrijgezellenfeestje Het klooster Uitzicht op het stadje Een stadspoort

Nog een stadspoort Vakwerkhuis Onze nieuwe buren zijn op reis met 3 Huski's.

's Maandags rijden we weer naar huis. We gaan ons voorbereiden op de zomerreis naar Frankrijk.

Najaar 2010

Na een heerlijke zomer in Frankrijk, vinden we het toch te lang duren tot onze volgende reis in januari. Het weer is prima en we besluiten nog een reisje te maken naar Duitsland. Langs de Rijn en de Moezel.We vetrekken op 29 september. We reizen heerlijk binnendoor naar de grens. Dat brengt ons op een prachtige route langs de Waal. We volgen de Waaldijk tot vlak voor Nijmegen. Dan door naar Kleve. De camperplek dicht bij het centrum is er niet meer, daar wordt gebouwd. We gaan door naar Kalkar. Later lopen we een rondje door het stadje. En bespreken hoe we morgen verder gaan.

Aan de Waal

De plannen voor de volgende dag moeten ons naar Sinzig brengen, maar de camperplek bij het slot is verlaten. We gaan verder. Zo komen we in Andernach op een camperplek aan de Rijn en ook dicht bij de stad. We parkeren en lopen naar het centrum. Het is niet druk, want het regent. Vlakbij de campers is een Lidl, een euroshop, een bakker en een slager. Prima geregeld dus. Vrijdagmorgen vertrekken we na boodschappen te hebben gedaan en we volgen de Rijn via Koblenz.

We zien de Lorelei, de rots waar volgens de verhalen een jonkvrouwe schippers met haar gezang verleid, zodat ze schipbreuk lijden. We vinden vandaag een plekje om te overnachten in Bacherach. Ook een oud stadje aan de Rijn. We vinden een plaatsje aan de oever, dus we hebben een mooi uitzicht op de rivier. Het stadje heeft veel winkeltjes en vakwerkhuizen. En je hoeft alleen maar even het spoor over te steken om er te komen.

Andernach: in de stad en de camperplek De Lorelei

Uitzicht op de Rijn in Bacherach en de huizen in het stadje

's Nachts is het gaan regenen en het blijft een groot deel van de rit de volgende dag miezeren. We kijken onderweg in Osthofen en Worms, maar gaan toch door naar Speyer. Het is wel een dure slaapplaats, maar er is heel goed sanitair en je verblijft vlakbij het Technik Museum. Vandaag, zaterdag, gaan we naar de stad. Het is er erg druk, er is een braderie. Er is een dom, die vooral mooi is aan de buitenkant. We lopen door wat oude straatjes en dan door een park naar de Rijnpromenade. Daar zijn ook veel mensen aan het flaneren.

Speyer: de dom en een van de oude straatjes Een Rijncruiser Is het mooi of niet ?

We blijven ook zondag in Speyer. Na het ontbijt met verse broodjes ( hier te bestellen ), gaan we naar het museum. Het is nog lekker vroeg en dus niet druk. Het is een groot complex. Er zijn 2 grote hallen ( hangars ). In de eerste staan heel veel oude auto's, brandweerwagens, stoommachines, 2 orgels en een houten vlot waarmee de oceaan is overgevaren. De 2e hal is vooral het domein van de ruimtevaart. Maar ook zie je daar antieke fietsen, de snelste auto's ter wereld en miniatuurvoertuigen.We gaan ook naar een film over de rivier de Nijl. Die werd met rubberboten en een kano bevaren van de oorsprong tot het eind en daarover gaat de film. Die wordt vertoond op een 360 gradendoek. Heel indrukwekkend.Op het buitenterrein staan lijnvliegtuigen opgesteld waar je in mag. Er is ook een onderzeeer te bezichtigen.Er is zoveel te zien !Later op de dag maken we nog een wandeling langs de Rijn.

Terug naar hoofdpagina

Terug naar hoofdpagina

Pagina 2

Pagina 2

In mei een reisje naar Noord-Duitsland en in oktober langs de Rijntot Zwitserland en door de Elzas naar de Moezel