Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Hoofd pagina pagina 1 pagina 2 pagina 3  pagina 4 pagina 5 pagina 6 pagina 7  pagina 8  pagina 9 pagina 10 pagina 11 pagina 12 pagina 14 pagina 15 pagina 16 pagina17 pagina 18 pagina 19 pagina 20 pagina 21 pagina 22 pagina23 pagina 24 pagina 25 pagina 26 pagina 27 pagina 28 pagina 29 pagina 30 pagina 31 pagina 32 pagina 33 pagina 34 pagina 35 pagina 36 pagina 37 pagina 38 pagina 39 pagina 40 pagina 41 pagina 42 pagina 43 pagina 44 pagina 45 pagina 46 pagina 47  pagina 48 pagina 49 pagina 50 pagina 51 

pagina 28

De baden vielen ons een beetje tegen, vooral ruines. We gaan verder naar het Colosseum. Daar stonden weer lange rijen voor het ticketbureau, maar ook hier waren we toch binnen 20 minuten binnen. Het is een groot gebouw, het meet 188 bij 156 meter en is 48 meter hoog. De buitenkant geeft nog een goede indruk hoe het er vroeger heeft uitgezien. Die bestaat uit 3 verdiepingen met bogen en attiek. Tussen de bogen zitten driekwart zuilen en de attiek is voorzien van vierkante raamopeningen. Bovenop zaten 240 concoles en houders voor het velarium, een doek die zon en regen tegenhield en over Colosseum kon worden getrokken. De sociale status bepaalde waar een toeschouwer zat: armen en vrouwen zaten helemaal bovenaan, de speciale loge was bedoeld voor de keizer en de eerste rij voor de senatoren en Vestaalse Maagden. Op de kaartjes ( houten plankjes ) stond het nummer van de ingang die de toeschouwer moest hebben . Het systeem was heel efficient, de 70.000 toeschouwers konden snel naar binnen of naar buiten. In het midden van het Colosseum zijn alleen nog ruines van het labyrint aan gangen onder de arena. Vroeger lag daar een houten vloer overheen, bedekt met canvas en zand. Vanuit de ondergrondse gangen werden mensen en dieren met een lift naar boven gebracht. Het "hoofdmenu"waren de gevechten van de gladiatoren. Ze werden voorafgegaan door het afslachten door speciale gladiatoren van wilde dieren en van executies.Sinds 1750 is het gebouw gewijd aan de christelijke martelaren die in de arena stierven.

Kees en de Romeinen De buitenkant Het gangenstelsel Kruis voor de martelaren

Vanaf het Colosseum nemen we een taxi naar het Pantheon. Het is een simpel, solide en sober gebouw, een architectonisch hoogstandje van de constructeurs van het oude Rome. Een Heidense tempel die Christelijk werd en het best bewaard gebleven gebouw uit de oudheid van Italie. De diameter van de koepel is groter dan die van van de Sint Pieter. Het is de grootste koepel die gebouwd werd voor de uitvinding van het gewapend beton. Het ronde gat in de top van de koepel is de enige bron van natuurlijk licht.We drinken een colaatje op een terras aan het plein waar het Pantheon staat. Er wordt opgetreden door diverse artiesten, een heel fijn sfeertje !

Vanaf het Pantheon lopen we via allerlei drukke straatjes naar het plein waar de Trevifontein te zien is. De fontein is vooral beroemd geworden door de scenes in een film van Fellini: la Dolce Vita. Op het plein is het geweldig druk. Het is eigenlijk maar een klein plein, gezien de omvang van de fontein. De fontana di Trevi staat al sinds 1762 op een kruising van drie wegen : tre vie. In het midden rijdt Neptunus op een schelpvormige wagen, getrokken door zeepaarden en geleid door enorme tritons.

Het Pantheon

Achter de groep rijst een barokke gevel op met beelden van Overvloed, Gezondheid en de Vier Seizoenen. In 19 v. Chr. bouwde generaal Agrippa een 19 km lang aquaduct om water naar de baden bij het Panthenon te leiden. Het water, de Aqua Virgo, stroomt ondergronds door een van de weinige Romeinse kanalen die nog in gebruik zijn. Op de basreliefs van de fontein wordt het verhaal van Agrippa verteld.Als men 2 munten over de schouder in de fontein gooit en een wens doet, komt men terug in Rome en de wens zal in vervulling gaan.

Via drukke straatjes, het Piazza Venetia en souvenirwinkeltjes naar......

De Trevifontein "Ik kom terug !"

Onderweg terug naar metro en bus, zien we een parkeerwacht, die naast bonnen ook rozen uitdeelt. Kees weet 2 rozen van haar te bemachtigen.Onze ervaring van deze dag is, dat als je het slim aanpakt, veel bezienswaardigheden lopend van de een naar de ander te doen zijn.Voor ons was het weer een indrukwekkende ervaring.Moe, maar voldaan komen we terug bij de camper, waar Ayla weer heerlijk de dag heeft "verslapen" en wel blij is dat we er weer zijn.

Zaterdag 1-5

We verlaten Rome. We gaan naar een ACSI-camping aan de kust. We gaan binnendoor, dat gaat best vlot. Het stadje waar de camping is, is een druk, toeristisch geheel. De camping ligt er ver vandaan, maar wel aan het strand. Het waait nogal hard.

Zondag 2-5

Het heeft vannacht geregend en ook deze dag is een natte geworden. We besluiten weer de reis te vervolgen via de autostrada. Zo schieten we lekker op. We moeten wel door heel wat tunnels: korte en langere. De Sint Gotthart is de langste.We stoppen en gaan overnachten bij een groot benzinestion aan de A2, nabij Luzern. Er is een restaurant en een winkel. Het is er tamelijk druk. Alles is 24 uur geopend. We eten in het restaurant.

De camping in Castiglione

Maandag 3-5

Het zal wel duidelijk zijn : we zijn op weg naar huis !We stoppen nog een keer in Luxemburg. In het plaatsje Heiderscheid. Daar is een schitterende camperplek tegenover camping Fuusekaul. Sinds dit jaar is de plek uitgebreid, er kunnen nu zeker 35 campers staan. De frituur is vlakbij, dus heerlijk een frietje met een kroket !Bovenop de heuvel is ook een goed gesorteerde supermarkt.

Dinsdag 4-5

Vandaag de laatste etappe naar Heenvliet. We gaan eerst nog naar de Wit in Schijndel, een camper- en caravanzaak. Onze koelkast is aan vervanging toe.We kopen er een en Kees monteert hem zelf in onze camper in de komende tijd.Dan gaan we door. we zijn om ongeveer 15.00 uur in onze stamkroeg.Het was zeker een reis om niet snel te vergeten !

Terug hoofd pagina

Terug hoofd pagina

Foto's Griekenland 2010

Terug hoofd pagina

Foto's Rome 2010

Terug hoofd pagina

Voor de foto's van Griekenland, Rome en Egypte naar beneden scrollen

Egypte, Schiphol, Cairo, de nachttrein en Aswan

Aswan,Nijnoevers, Kom Ombo, Edfu, Isna en Luxor

Hurghada, Cairo en bij de Piramides van Cheops